Ingrid van Kamperdijk
“Als de muren scheuren omdat het fundament rot is, moeten we niet de scheuren herstellen maar het fundament herstellen.”
Deze uitspraak van Remco Claassen verwoordt wat mij betreft heel mooi de essentie van coaching. Samen van binnenuit onderzoeken wat er nodig is om je balans te hervinden, een passende stap in je loopbaan te maken of weer met plezier naar je werk te gaan.

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik 12 jaar gewerkt in de financiële dienstverlening. In de hectiek van een drukke commerciële baan heb ik ervaren dat persoonlijke groei aandacht verdient. De ervaringen die ik tijdens de zoektocht naar mijn eigen passie en drijfveren heb opgedaan zet ik nu in bij mijn werk als coach en loopbaanadviseur. Ik ben ervan overtuigd dat er in ieder mens veel mogelijkheden aanwezig zijn. Het is telkens weer een uitdaging om uit te zoeken wat mensen nu echt boeit en wat zij kunnen.

Van nature ben ik een denker. Ik wil zaken begrijpen. Misschien dat dat de keuze voor een economiestudie verklaart. Ik ben ook een verbinder, maak graag en makkelijk contact en schroom niet door te vragen en te proberen te ontrafelen wat er ècht speelt. Het brein en wat dat met ons doet fascineert mij meer en meer. De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan richten op de combinatie van fysiek herstel en mentaal herstel. Het een staat niet los van het ander. Wanneer het lijf niet goed kan herstellen en ontspannen heeft dat effect op onze geest en vice versa. Met biofeedbackmetingen (HRV -lifystyle analyse) en hartcoherentietraining ondersteun ik bij het inzicht krijgen en bevorderen van het fysieke herstel. Met een rugzak gevuld met diverse coachinterventies ondersteun ik bij het mentale proces. Op deze manier gaan fysiek en mentaal herstel hand in hand. Een inspirerend proces waarbij ik ook zelf nog elke dag heel veel leer en me realiseer dat er nog veel te ontdekken valt. Socrates zei het al: Hoe meer je weet hoe minder je weet… Ik ontvang je graag om samen te ontdekken wat zich wil laten ontdekken.