Nariman, deelnemer coachtraject
To recover from a burnout is a very intensive learning journey but can be very rewarding, if we figure out how to be ourselves again.

For me it meant:
To learn to be our true authentic selves;
To take the time and room we need to do that, to respect our boundaries and needs and communicate about them clearly and shamelessly to those around us;
To learn how to create balance in our lives over and over again;
To be able to meet daily life demands successfully;
To create the life experience we desire

We need to do this ourselves but the right guidance, the right coach is key in a successful recovery track and can be a life changing factor in this whole process.
Thank you Ingrid for empowering me to be my true self again.
Thanks for all your time, to the point and kind guidance during a very critical turning point in my life and career. I continue using and deepening the lessons I learned from you. So the impact you made in my life is continuous! Thank you.

deelnemer coachtraject
Ik wil je ontzettend bedanken voor jouw coaching en fijne begeleiding het afgelopen jaar. Het is voor mij een totale omslag geweest waar ik rust en vertrouwen heb kunnen vinden die ik mij daarvoor niet meer had kunnen voorstellen. Jij hebt daar een grote rol in gespeeld door mij te helpen met de juiste vragen, reflecterende opdrachten en belangrijke inzichten. Ik kan nu zeggen dat ik dankbaar ben dat ik dit proces heb mogen meemaken en ben blij dat jij me hierin hebt kunnen begeleiden. Heel veel dank!

deelnemer coachtraject
Bedankt voor de tijd die je in mij hebt gestoken
Bedankt voor de zorg die je hebt gegeven
Bedankt voor de energie die je bij mij hebt opgewekt
Bedankt voor het advies dat ik meeneem voor de rest van mijn leven
Vooral bedankt dat ik deze voor mij lange en bijzondere reis samen met jou heb mogen maken

deelnemer loopbaantraject
Ingrid is een fijne en warme loopbaancoach. Kritisch maar zonder oordeel luisterde ze naar mijn dilemma’s: of het nu om een buikpijn-gevend voorval ging, of een lange termijn carrière-veranderende keuze, elk gesprek weer bracht ze me aan het denken.

Binnen een half jaar heb ik knopen durven doorhakken en op mijn eigen instinct leren vertrouwen, een proces dat zonder haar zeker langzamer en/of met minder voldoening was gelopen. Vooral in deze ingewikkelde Corona tijden, ben ik daar ontzettend dankbaar voor.

Het allerbelangrijkste is dat Ingrid echt kijkt naar wat een persoon nodig heeft. Ik ben ervan onder de indruk hoe ze wist te luisteren naar mijn vraag en daar haar aandacht en loopbaanbegeleiding op aanpaste. Ik zeg niet dat alles vanaf nu vlekkeloos zal verlopen, maar ik heb mezelf beter leren kennen en tools gekregen om verder te reflecteren. Dankjewel!

deelnemer re-integratietraject
Ik ben in contact gekomen met Ingrid naar aanleiding van mijn burn-out. Een tijd waarin ik me fragiel en onbegrepen voelde. Al in het eerste gesprek was ik blij verrast door de aanpak van Ingrid. Ze is een pittige tante die goed de bullshit verhalen weet te filteren van het echte probleem.
Ze bood zeker een luisterend oor, maar was tegelijk een aanpakker die direct doorhad hoe de vork in de steel zat. Daardoor voelde ik me gezien en gehoord, maar belangrijker aan ons contact was dat ze me aan het werk heeft gezet. Door gerichte opdrachten en scherpe vraagstelling werd ik zelf aan het denken gezet. Door onze gesprekken zijn er flink wat kwartjes op z’n plek gevallen. Dit gebeurde vaak al tijdens de gesprekken, maar dit werkte ook door op latere momenten. Ik had het gevoel dat ik het zelf in de hand had en kreeg langzaam weer vertrouwen in mijzelf en mijn kunnen.
Eigenlijk gun ik iedereen wel een paar gesprekken met Ingrid. Het is enorm waardevol.

deelnemer re-integratietraject
Ik kijk met een heel warm gevoel terug op mijn coachtraject bij Ingrid. Vanaf het allereerste moment dat ik bij haar binnenstapte op de heide in Hilversum voelde ik dat ik in goede handen was, en er niet meer alleen voor stond.
Door het laten ervaren van succes heeft Ingrid me vertrouwen in mijn re-integratie gegeven. Er was altijd ruimte en flexibiliteit om tijdens de sessies aandacht te ggeven aan wat op dat moment belangrijk voelde. Ingrid wist me door de juist vragen en oefeningen de goede kant op te sturen. Mede hierdoor is dit traject voor mij veel meer dan een re-integratie geworden.
Ik ben heel erg dankbaar voor wat ik heb gedaan en geleerd bij Ingrid en zou iedereen dit proces gunnen en aanraden.

deelnemer re-integratietraject
Ik wil je bedanken voor je luisterend oor, voor je adviezen en je kritische vragen die ik soms erg lastig vond, maar juist die hielpen me verder, voor je steun en aanmoediging om door te gaan. Bedankt voor alles wat je gaf het afgelopen jaar. Nu ga ik jou spoor verlaten en op een nieuw spoor verder, met vertrouwen de toekomst in!

deelnemer re-integratietraject
Het is al enige tijd geleden dat we onze allereerste afspraak hadden. Dat er iets moest veranderen was duidelijk, maar dat alles zóveel zou veranderen, had ik toch niet durven bedenken of dromen. Jij hebt me geholpen “de uitgang” te vinden en de moed gegeven om door de volgende poort te lopen. Deze periode was de grootste transformatie in mijn volwassen leven. En wat ben ik dankbaar dat jij erbij was! Altijd nuchter, pragmatisch, warm en flexibel en ook heel geduldig tijdens mijn vaak langzame proces.
Ik vind het doodeng om onze laatste sessie te hebben maar durf het toch, want ik ben zo goed begeleid naar dit punt.
Ik zal onze sessies missen en wil je van harte bedanken voor alles.

deelnemer reintegratietraject
Het re-integratietraject dat ik bij Ingrid heb gevolgd heeft mijn herstel versneld. Na een uitval op het werk van langere tijd, merkte ik dat het uitdagend is om zelf richting te geven aan je eigen re-integratietraject. Je hebt iemand nodig die jou handen en voeten kan geven aan het traject. Via mijn werkgever kreeg ik de kans om dit samen met Ingrid te doen.

Vanaf dag 1 was de aanpak van Ingrid wat ik nodig had, ze is pragmatisch en weet de vinger op de zere plek te leggen. Hierdoor kon ik gericht en daadwerkelijk aan de slag in de praktijk. Ze beschikt over een meetinstrument dat data verzamelt op basis van je hartritme variatie (HRV meting). Hierdoor werd het voor mij inzichtelijk aan welke knoppen ik kan draaien om energie te behouden gedurende een dag! Dat was een eye-opener en heeft mijn herstel in een volgende versnelling gebracht.

Ingrid is flexibel en past het traject of de insteek van de afspraak aan naar wat op dat moment nodig is voor jou. Ze zorgde ervoor dat ik kritisch bleef richting mezelf, zodat ik de opgedane inzichten in de praktijk kon brengen.

Voor mij voelde het als een cadeau dat Ingrid mijn coach was en mij geholpen heeft om weer energiek door het leven te gaan. Ik beschik nu over bruikbare en waardevolle inzichten  over mezelf voor nu en in de toekomst.

Dank Ingrid, ik gun iedereen een Ingrid!

deelnemer reintegratietraject
“Hi Ingrid,
Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor alle support van het afgelopen jaar!

Ik wens iedereen de begeleiding van jou toe, als ze in een situatie terecht komen zoals ik meemaakte. Ik vond jouw begeleiding warm, constructief, oplossingsgericht en passievol en je hebt mij een spiegel voor gehouden om het beste uit mijzelf te halen! Het heeft mij inzichten gegeven in mijn capaciteiten en hoe ik goed kon re-integreren naar full time werk bij een klant.

Dankjewel voor alle support van de afgelopen tijd! Ik heb het erg gewaardeerd en mis onze gesprekken.”

Mi Sook, deelnemer coachtraject
“Op een respectvolle en warme wijze in mijn eigen tempo werd ik door Ingrid ondersteund in de wirwar van mijn emoties. Totdat ik weer helder kon zien en er klaar voor was om eerlijk naar mezelf te kijken en daardoor in staat was om te werken aan andere patronen die wel werkten. Ingrid liet me gedurende de periode rustig ontdekken en onderzoeken zonder dat ik ook maar een moment van druk ervoer. Een onafhankelijke, eerlijke coach met een aangenaam tikkeltje humor die op dat moment een geweldige steun in de rug was. Er zullen vast nog meer momenten komen waarvan ik nu weet bij wie ik kan aankloppen. Ingrid ontzettend bedankt!”

Ingrid, deelnemer coachtraject
“In mijn loopbaan viel mij op dat ik in 2017 veel situaties tegen kwam die veel impact op me hadden. Toch wilde ik de loopbaan vervolgen en meer rust ervaren.  Ik belde aanvankelijk voor Ingrid waar ik goede ervaringen mee had, ik was een keer bij haar geweest, maar zij verwees door naar haar collega Caroline, omdat Ingrid op vakantie was. Vrienden, veelal coach van beroep wilde ik ontlasten met mijn terugkerende verhalen. Hoe kon ik gezond door leven en genieten, terwijl dit steeds voorbij kwam? Bij de sollicitatie gesprekken, het tijdelijk werk wat ik aannam, situaties met veel impact kwam steeds tegen. Ik ben vier keer met Caroline gaan praten in een tijdsbestek van een half jaar. Ik mocht haar ook welen eens tussendoor bellen. Wat Ingrid mij in 2012 bracht is, zeg de ander op het werk welk gevoel het bij je oproept als de ander over je heen probeert te walsen (feedback geven). Dat was een waarheid voor mij en ik ga het weer meer toepassen.

Caroline was in 2017-2018 de trouwe hond, die naast mij stond, naar mij luisterde, mij serieus nam, praktisch was en meeleefde en keek naar welke doelen ik mij stelde, ook daarin nam ze mij serieus. Ik kon steeds verder en voelde mij altijd gezond en kon genieten van mijn leven, zonder haar was mij dat niet gelukt. Inmiddels zal ik ingewikkelde situaties anders gaan ervaren door me hier sneller van weg te draaien, dat vond ik eerder lastig i.v.m. het inkomsten doel. Voor raad moet je bij jezelf zijn dat weet ik ook, ik ga nu ook weer alleen verder, maar ik kan Caroline van harte aanbevelen, bijvoorbeeld in outplacement trajecten, waarbij rouwverwerking aan de orde komt. Wat ben je dan blij als je iemand als Caroline tegenkomt.”

Richard, deelnemer reintegratietraject
“Ik heb het traject als heel prettig ervaren, door soms kleine tips/ veranderingen met juist een groot effect. De HRV meting was een eye-opener, ineens zag ik het effect van mijn dagelijkse routines op mijn lichamelijke en geestelijke energie. De coachgesprekken in combinatie met de HRV-meting waren voor mij de sleutel naar een betere versie van mijzelf.”

Deelnemer individueel coachtraject:
“Als jonge ondernemer kwam ik bij Ingrid met de vraag hoe ik een betere balans kon vinden in hard werken en tegelijkertijd ook genieten van mijn werk. Het eerste had namelijk vaak de overhand, wat gepaard ging met veel twijfels, mezelf een torenhoge druk opleggen en altijd maar focussen op presteren. Door kleine, gemakkelijke tools aan te reiken heeft Ingrid mij in relatief korte tijd veel laten bereiken. Ook heeft ze me laten zien dat coaching niet persé zweverig of abstract hoeft te zijn, maar dat het je juist concreet en praktisch vooruit kan helpen.

Puur het bewustzijn van hoe ik denk of doe in bepaalde situaties geeft al een hoop rust in mijn hoofd. Dit zorgt ervoor dat ik met vertrouwen naar de toekomst kijk! Ingrid, bedankt voor de prettige en leerzame gesprekken!”

Leontine, deelnemer individueel HRV-traject:
“Via Ingrid van Smart In Company heb ik meegedaan aan de driedaagse monitoring van mijn hartritme. Aanleiding was om inzicht te krijgen of mijn manier van leven, bewegen, werken en ontspannen in een goede balans is. Vooraf dacht ik dat ik ‘aardig goed bezig’ was, ook uit het oogpunt van preventie. Maar het meten van je hartritme maakt de mate van afbouw van stress en spanning versus het opbouwen van ontspanning ook echt zwart-op-wit inzichtelijk. Leerzaam! En gelukkig met positief resultaat voor mij.

Ingrid heeft het hele traject van intake, het toelichten van de werkwijze en de nabespreking heel gedegen en secuur begeleid. Ook het sturen van persoonlijke berichtjes gedurende de dagen van de meting waren voor mij een positief teken van haar betrokkenheid. Ze is voor mij een coach die het allerbeste voor heeft met haar cliënten en daar dan ook alles voor uit de kast trekt. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid maar is in de praktijk niet altijd zo. Geweldig! En dankjewel!”

Renzo, individueel coachtraject:
“Bij de intake twijfelde ik of we wel een goede match zouden zijn omdat ik al snel door had dat we op een bepaalde manier verschillend in het leven staan. Gaandeweg het traject bleek dat ik toch de goede keuze had gemaakt. Juist door het verschil in perspectief kreeg ik waardevolle nieuwe inzichten. Iemand die vanuit hetzelfde perspectief naar mij en mijn proces had gekeken, had misschien dezelfde blinde vlekken als ik gehad.

Ik heb Ingrid leren kennen als een hele fijne, betrokken coach met een pragmatische instelling. De vraag: “Wat is je volgende 24-uurs actie?” zal ik niet gauw vergeten. Daarnaast heeft ze twee bijzondere talenten: 1) binnen een paar vragen weet ze de vinger op de zere plek te leggen en 2) door haar manier van vragen, maar ook gewoon door haar aanwezigheid laat ze me zien wie ik werkelijk ben en zeg ik de dingen die recht uit mijn hart komen. Kortom: Ingrid, heel erg bedankt voor jouw waardevolle begeleiding!”

Joke, individueel loopbaan-/coachtraject:
“Voor de tweede keer ben ik bij Ingrid gekomen om mij te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Ik ken Ingrid van een werkomgeving waar ik haar leidinggevende was en waar zij als interim kwam werken. Nu waren de rollen omgedraaid en vroeg ik (om) haar hulp. Door de professionaliteit van Ingrid heeft dit geen moment ongemakkelijk gevoeld. In beide trajecten heb ik vrij snel een baan gevonden, de steun in de rug die ik van haar kreeg is voor mij essentieel geweest. Ik voelde mij kwetsbaar bij het solliciteren, mijzelf verkopen is niet mijn best ontwikkelde competentie. Door eerst ruimte te geven aan mijn gevoelens van verlies en daarna een plan van aanpak te maken zijn we heel constructief aan de slag gegaan. Mijn CV is behoorlijk opgefrist, in gesprekken werd duidelijk waar mijn kwaliteiten en wensen lagen. Confronterend was haar feedback over mijn woordgebruik, dat ging vaak over moeten. Ingrid leerde mij dat ik ook iets kan willen, de positieve insteek. Wat ik een grote kwaliteit van Ingrid vind, is de positieve manier waarop ze je ondersteunt bij het ontdekken van je drijfveren. Daarbij is ze flexibel en vraaggericht. Zo maakte zij ruimte in haar agenda om een sollicitatie gesprek te oefenen toen dit zich ineens aandiende. Tevens hebben we de successen gevierd die ik in mijn traject behaalde. Bijna ging ik er plezier in krijgen om te solliciteren. Kortom ik kijk met een goed gevoel terug op de waardevolle ondersteuning die Ingrid mij heeft gegeven in een moeilijke periode.”

Erna, individueel coachtraject :
“Als ik terug kijk op het afgelopen jaar, ben ik blij hoe het gelopen is. Ik heb mezelf beter leren kennen en accepteren. Ik voel me sterker in het leven staan. Voel me weer gegrond. Het glas is nu meer half vol, in plaats van half leeg. Ik zie veel dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik heb de gesprekken met Ingrid als waardevol ervaren. Een neutraal iemand die naar je luistert, je een spiegel voor houdt, complimenten geeft, goede adviezen geeft, je laat nadenken, je bewust laat worden dat er ook andere mogelijkheden zijn.”

Deelnemer individueel loopbaan-/coachtraject:
“In het begin had ik totaal geen vertrouwen in het traject. Ik geloofde er niet in dat het traject mij uit de negatieve gedachten zou halen en dat ik erachter zou komen wat bij mij zou passen. Ik was bang dat ik niet voldoende ruimte zou krijgen om aan te geven waar ik behoefde aan had. Het deelnemen aan dit traject voelde als een verplichting.

Door de klik met de coach en de openheid tijdens de gesprekken kwam ik er snel achter dat ik veel uit het coachtraject kon halen. Ik voelde mij vrij om de problemen te benoemen en deze bespreekbaar te maken. Ik kreeg het vertrouwen dat het traject een positieve verandering teweeg zal brengen in de zaken waar ik bijna dagelijks tegen aan loop.

Achteraf ben ik heel blij dat ik deel heb genomen aan dit traject. Ik heb niet alleen leren omgaan met negatieve gedachten, ik heb ook geleerd waar ik invloed op heb. Daarnaast heb ik door het e-assessment kunnen achterhalen wat mijn kwaliteiten, gedrag onder druk en ontwikkelpunten zijn. De inzichten die het e-assessment mij heeft gegeven kan ik goed gebruiken bij toekomstige sollicitaties. Ik heb het traject met een goed gevoel afgesloten.”

Petra Schouten, individueel loopbaan-/coachtraject:
“Jouw kracht ligt bij het inspringen op wat er wordt gezegd of wat er juist niet wordt gezegd en daar de bijeenkomst direct op aan te passen. Voor mijn gevoel hebben wij nooit een standaard programma gedraaid maar maakte je elke bijeenkomst op maat. Ik heb deze manier van coaching als zeer prettig ervaren. Het heeft mij echt geholpen om met een frisse en open blik naar de toekomst te kijken. Het lijkt mij juist verstandig om dit eens in de zo veel jaar te doen. In mijn situatie zijn mijn prioriteiten anders komen te liggen na de geboorte van mijn kinderen. Door deze bijeenkomsten weet ik weer waar ik sta; hier heb ik en ook de werkgever het meest aan.”

Deelnemer individueel coachtraject:
“Ik ben zelfstandig ondernemer. Na de komst van mijn 2 kinderen had ik steeds meer moeite met de balans tussen werk en privé. Dit bleek onder andere te komen door mijn steeds groter wordende onzekerheid. Mijn kwaliteiten kwamen daardoor steeds minder goed uit de verf, waardoor opdrachten binnenhalen moeilijk was.

Ingrid heeft me geholpen om weer zelfverzekerd over te komen. Ineens stromen de enthousiaste reacties over mijn werk binnen. Ook heb ik meer balans in de combinatie werk-privé. Ik kan nu echt weer genieten van mijn werk en de momenten met mijn kinderen.

Ingrid’s werkwijze is vooral heel praktisch. Ze geeft je snel een vertrouwd gevoel en zet je met haar vragen echt aan het denken. Vervolgens ga je met praktische opdrachten aan de slag om je doel te bereiken.”

Deelnemer individueel coachtraject:
“… en toen was het opeens afgelopen. Gisteren ging ik naar je (Caroline) toe met het idee dat er nog een vervolgafspraak zou komen, maar aan het eind van ons gesprek wist ik dat er een stukje afgerond was.
Je hebt me verder geholpen, met name in mijn persoonlijke ontwikkeling. Je hebt me opdrachten laten doen waarvan ik dacht dat ik die al genoeg gedaan had, maar samen met jou hebben ze me toch inzichten gebracht die ik nog niet eerder had.
Gisteren ging ik met een heel goed gevoel weg uit Maarn. Ik reed naar huis zonder Tomtom aan te doen er op vertrouwend dat ik de weg zelf weet.
Hartelijk bedankt voor ja advies, hulp, tips, luisterend oor en inspirerende opdrachten.”

Esther, deelnemer individueel coach-/ en loopbaantraject:
“Hoe kan ik steviger in mijn schoenen staan, op een natuurlijkere manier en daarbij vertrouwen op eigen kracht?”
Met deze vraagstelling begon ik aan een coachtraject.
Door omstandigheden was ik heel onzeker geworden en zorgde goed voor anderen maar te weinig voor mezelf. Ik was er echt aan toe om mezelf weer terug te vinden en vooral mijn eigen kracht.
Bij Ingrid voelde ik me op mijn gemak en durfde ik mij ook open te stellen. Ingrid luisterde goed en gaf juiste feedback. Door de gesprekken en praktische oefeningen merkte ik al snel verschil, kreeg ik inzicht in mijn eigen kwaliteiten en dat je trots mag zijn op jezelf.
Belemmerende overtuigingen leerde ik om te buigen naar realistische denkpatronen. Ik ben beter voor mezelf gaan zorgen waardoor ik sterker werd en mijn eigen kracht ben gaan gebruiken.
Ik sta nu stevig in mijn schoenen en kan nu zeggen dat ik na een paar moeilijke jaren mijzelf weer heb terug gevonden en vertrouw op mijn eigen kracht. Van medewerker ben ik coördinator geworden. Helaas stopte mijn contract bij mijn huidige werkgever waardoor ik aansluitend een loopbaantraject heb gevolgd bij Ingrid. Dit heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en tips. Voor dat mijn contract was afgelopen had ik al een andere parttime baan gevonden.
En als compliment voor mijzelf: Kort geleden ben ik benaderd door iemand die mij kende vanuit de opleiding PDL. Zij heeft een eigen bedrijf en wilde graag dat ik voor haar kwam werken. Na een paar gesprekken en alles goed te hebben doorgesproken begin ik als proces coördinator / interim consultant HR & Payroll bij een internationaal bedrijf.
Ingrid bedankt!

Bouke, deelnemer individueel loopbaantraject:
“In 2012 heb ik een loopbaantraject gevolgd bij Ingrid. Ik was op dat moment niet tevreden met mijn werk, maar eigenlijk ook niet met mijzelf. Ingrid heeft mij op zeer professionele wijze stappen laten zetten. Door haar scherpe manier van vragen stellen en doelgerichte opdrachten ben ik veel meer te weten gekomen over mijn intrinsieke drijfveren. Ik heb mede dankzij haar de stap durven zetten voor mijn zelfstandig ondernemerschap, waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb!
Ik kan iedereen aanbevelen, het was het geld meer dan waard. Ingrid, enorm bedankt!”

Deelnemer individueel coachtraject:
“De afgelopen maanden ben ik op reis gegaan. Ik was in de veronderstelling dat mijn bestemming al bepaald was en Ingrid mij als reisbegeleider kon helpen bij het finetunen van mijn reisschema. Nu, een aantal maanden en een paar individuele gesprekken verder, is mijn reisbestemming gewijzigd.

Door de heldere aanpak van Ingrid, gerichte opdrachten en heel fijne gesprekken heb ik inzicht gekregen in mijn loopbaanwensen en heb ik tools aangereikt gekregen waarmee ik verder kan. De focus van de afgelopen maanden lag niet alleen op onderzoek (wat wil en kan ik en hoe kan ik het bereiken) maar ook op het verankeren van mijn plannen.

Ingrid, bedankt!”

Deelnemer individueel coachtraject
“Prettige manier van coaching, ik heb er super veel van geleerd! Ging het coachtraject nogal cynisch in maar heb er meer van opgestoken dan ik verwacht had. Nogmaals bedankt!”

Nico, zelfstandig ondernemer
Eind 2010 heb ik een re-integratietraject gevolgd o.l.v. SMART in Company. Het re-integratie traject is in samenspraak met het UWV door mij uitgekozen. Het traject is een wekelijks sessie geweest van ongeveer 12 weken, met een kleine groep medecursisten, waar het doel was om een 1e stap te zetten richting de arbeidsmarkt. Daarnaast is de cursus onder meer bedoeld om te ontdekken wat je kern- kwaliteiten zijn en ook in te zoomen op wat je daadwerkelijk leuk vind om te doen. Van daaruit is een selectie gemaakt aan mogelijke beroepen waarin het ondernemerschap voor mij een interessante optie is geweest. De inhoud en opbouw van de cursus vond ik een prima keuze.

Na jarenlang in de ICT te hebben “overleefd” wilde ik nu iets gaan doen wat me leuk leek, namelijk een eigen bedrijf beginnen. SMART in Company heeft mij hierin goed begeleid door met name mijn kernkwaliteiten naar boven te halen en mee te denken/sparren over het ondernemersplan. De sfeer tijdens de cursussen was los en de persoon blijft centraal staan. Mede door de professionele
en persoonlijke begeleiding van SMART in Company is mijn vertrouwen toegenomen en heb ik mijn doelen kunnen bereiken. Hier ben ik ze zeker dankbaar voor!

Maria, zelfstandig kinderfysiotherapeut
“Een jaar geleden ben ik via een opname in Heideheuvel in contact gekomen met Ingrid.
De gesprekken, die daar gestart zijn en bij SMART in Company voortgezet, hebben mij veel gebracht. Altijd positief, concreet, spiegelend, informatief.
Ik heb er erg heel veel aan gehad en vind dat het na een klinische periode op Heideheuvel voor mij noodzakelijk is geweest om in de thuissituatie niet weer in de oude valkuilen terecht te komen.
Bovendien heeft het bedrijf SMART in Company veel kennis en kan, voor zover ik het heb ervaren, zich aanpassen aan ieders situatie en persoon en daar de juiste begeleiding bij geven.”

ASR Nederland, Karen van der Mark – loopbaanadviseur
“Wij werken nu ruim een jaar op een zeer prettige manier samen met SMART in Company. Wat onze samenwerking zo plezierig maakt is met name de grote servicebereidheid van Caroline en Ingrid; zij denken mee en zijn flexibel bij het opzetten van hun programma. Hierdoor worden geen standaard trainingen “afgedraaid”, maar perfect maatwerk geleverd. Dit wordt versterkt door het feit dat ook over het voortraject, waarin behoeftes van de deelnemers worden geinventariseerd, en het natraject is nagedacht. Kortom, SMART in Company verzorgt trainingen waarin de deelnemers concrete handvatten meekrijgen waarmee zij ook echt en direct aan de slag kunnen.”

Saskia
“SMART in Company gaf mij op een positieve manier helder inzicht in mijn wensen en kwaliteiten. Door de positieve benadering, het luisterend oor en het vermogen om samen mijn gedachten vorm te geven is er helderheid gekomen in mijn wensen en behoeften. Ik heb weer zicht en vertrouwen gekregen in mijn eigen “kundigheid”. Daardoor heb ik met vertrouwen volgende stappen in mijn loopbaan genomen.”

Deelnemer netwerktraining
“Het is een laagdrempelige training. Nuttig goed instrument om mee verder te kunnen. Heel leerzaam voor mensen die niet goed weten hoe ze dat netwerken nou moeten aanpakken…”