HRV Lifestyle analyse: je energiebalans in beeld

Wil je weten hoe het écht staat met jouw energiebalans? Op een betrouwbare manier inzicht krijgen in je vitaliteit en handvatten ontvangen hoe deze te verbeteren?

Dat kan met de unieke HRV Lifystyle analyse. HRV staat voor Heart Rate Variability (variatie in de hartslag intervallen). Hierbij vindt er van minuut tot minuut registratie plaats of je in de actieve stand staat (werken, sporten, etc.) dan wel in de rust stand (slapen, eten, ontspannen). Met een meerdaagse meting kun je zien hoe het met jouw energiebalans is gesteld. Je draagt de meter 4 dagen, zodat je een complete leefstijlanalyse krijgt. Het unieke van dit systeem is dat, zonder dat je je ervan bewust bent, de variatie van je hartslag wordt gemeten onder normale omstandigheden in alle aspecten van het dagelijkse leven. Dit geeft een hele goede indicatie hoe het staat met je energiehuishouding.

Doordat je een logboek bij houdt wordt een link gelegd tussen het effect van leefstijlfactoren op je gezondheid. Verschillende stressoren, de mate van herstel, de kwaliteit van slaap en je gezondheid en fitheideffecten van je fysieke activiteit worden in kaart gebracht.

De rapportage wordt in een gesprek uitgebreid besproken en geeft je doelen waarmee je je vitaliteit kunt verbeteren zowel op je werk als in je privéleven.Voor de inzet van deze meting werken wij nauw samen met Biocoherence.

Waarom een HRV Lifystyle analyse?

  • Met prijzen bekroonde fysiologische analyses die stress, herstel en inspanningen zichtbaar maken.
  • Wetenschappelijke achtergrond van de Heart Rate Variability (HRV) en fysiologie.
  • Objectieve fysiologische metingen van alledaagse gebeurtenissen.
  • Meetbare acties en resultaten om uw vitaliteit en functioneren te verbeteren.
  • Persoonlijke informatie en feedback bepalen bijvoorbeeld verschillende stressfactoren, de mate van herstel, kwaliteit van de slaap en de gezondheidseffecten van lichamelijke beweging.

Voor wie
De Lifestyle Analyse is bij uitstek geschikt voor mensen die kampen met gezondheidsproblemen en willen onderzoeken hoe hun leefstijl hierin een rol speelt. Wij stellen samen met jou in de nabespreking vast wat nodig is voor een effectief resultaat op je energiebalans in het lichaam. De rapportage biedt veel inzicht in de wijze waarop een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het herstel. De analyse is ook uitstekend geschikt voor drukbezette medewerkers in het bedrijfsleven, werknemers in ploegendienst, mensen die veel reizen of medewerkers die fysiek inspannend werk uitvoeren.

Meer weten?
Bekijk dan dit filmpje!