Je bent (langdurig) ziek en de kans op terugkeer naar eigen werk is klein.
Je bent nu bijna een jaar ziek en het is onduidelijk wat je herstelkansen zijn.
Je bent ziek, ervaart beperkingen maar wilt wel graag onderzoeken wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.
Je dreigt je baan te verliezen omdat je je eigen werk niet meer kunt doen en er bij jouw werkgever geen passend ander werk is.

Herken je je in één van bovenstaande situaties? Voor veel mensen een onzekere situatie omdat je niet weet wat de toekomst je gaat brengen. Kun je je eigen werk nog wel blijven doen? En zo niet, met welk werk kun je dan nog wel je brood verdienen? Wat moet je straks zeggen tegen een eventuele nieuwe werkgever over je beperkingen? Vragen die vragen om passende antwoorden! Daarbij is het goed je te realiseren dat je vanuit de wet verplicht bent te onderzoeken wat je nog wél kan, ondanks je beperkingen.

Wij zijn zeer ervaren bij het begeleiden van medewerkers terug naar passend werk en doen dat op een betrokken, persoonlijke wijze. We gaan daarin net een stapje verder. We vormen een spil tussen jou, je leidinggevende, HR, bedrijfsarts en eventueel arbeidsdeskundige of andere disciplines. Door onze pragmatische en gerichte begeleiding, door de lijnen tussen alle betrokkenen kort te houden, door onze heldere wijze van communicatie en door regelmatige terugkoppeling kan ook jouw reintegratie succesvol worden. Daarbij maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk. Ook gaan we desgewenst met je mee naar de verzekeringsarts bij het UWV wanneer de WIA-keuring plaatsvindt.

Werkwijze
Een reintegratietraject is maatwerk. De inhoud van het individuele traject is voor iedereen anders en wordt volledig afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een traject begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek welke bij de juiste ‘klik’ wordt gevolgd door een driegesprek met de werkgever zodat de wederzijdse verwachtingen helder zijn. In overleg met jou en je werkgever stellen we een adviesplan op met concrete doelstellingen. De gesprekken vinden plaats op één van onze locaties of bij de werkgever op kantoor.

Waarom SMART in Company

  • Maatwerk afgestemd op situatie en budget
  • Korte lijnen tussen werknemer, leidinggevende, P&O, bedrijfsarts en arbeidsdeskundige
  • Regelmatige schriftelijke terugkoppeling
  • Inzet testen gericht op talenten, beroepssectoren en functiemogelijkheden
  • Toegang tot mega vacaturezoekmachine waarmee je sneller zicht krijgt op nieuwe vacatures en de coach het sollicitatieproces kan volgen en op maat kan begeleiden
  • Vergezellen van medewerker bij gesprek met verzekeringsarts bij het UWV indien sprake is van WIA-aanvraag
  • Bewezen succesvolle begeleiding

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.