Betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt

Soms is er voor een werknemer geen passend loopbaanperspectief binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld door reorganisatie, verschil van inzicht over de functie of door een conflict. Indien de medewerker de organisatie vrijwillig of gedwongen gaat verlaten is er sprake van outplacement.

Dit doen we

SMART in Company begrijpt dat een outplacementtraject niet altijd gemakkelijk is. Sommige mensen hebben al jaren niet meer gesolliciteerd. We begeleiden uw werknemer gedurende het outplacementtraject door de volgende fases heen:

 • Verwerking van het ontslag: Afscheid nemen is meestal een pijnlijke periode die aandacht nodig heeft. Pas dan ontstaat ruimte om na te kunnen denken over een nieuwe loopbaan en werkkring.
 • Loopbaanoriëntatie: wil uw werknemer effectief kunnen solliciteren, dan moet hij goed weten wat hij wil. Een loopbaanonderzoek maakt deel uit van een outplacementtraject.
  Er komen vragen aan de orde als: wat ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Wat zijn mijn sterke
  en zwakke punten?
 • Arbeidsmarktonderzoek: welke vacatures spreken aan en waarom? Welke kanalen kun
  je inzetten om een nieuwe baan te vinden? Ook brengen we in kaart op welke gebieden eventueel scholing nodig is.
 • Ondersteuning bij netwerken en solliciteren: netwerken kan ontzettend belangrijk zijn bij
  het vinden van een nieuwe baan. Uw werknemer leert hoe hij zijn omgeving van vrienden, kennissen of collega’s of een nieuw netwerk kan laten weten dat hij op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Meer weten? Bel of mail ons gerust voor meer informatie of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.